Klikfolie Logo

Informatie

Informatie over PDLC folie: Hoe werkt het?
PDLC folie, ook wel bekend als klikfolie of PDLC folie, is een innovatieve technologie die gebruikt wordt in verschillende toepassingen. Deze folie biedt de mogelijkheid om glasoppervlakken te veranderen van transparant naar ondoorzichtig met slechts een druk op de knop.

Maar hoe werkt PDLC folie precies? Het geheim zit hem in de polymeer-gevulde lagen die zich tussen twee transparante geleidende films bevinden. Deze lagen bestaan uit vloeibare kristallen die reageren op elektrische stroom. Wanneer er geen stroom wordt toegepast, liggen de kristallen willekeurig verspreid en laat de folie licht door, waardoor het glasoppervlak transparant lijkt. Zodra er echter elektriciteit wordt toegevoerd, gaan de kristallen zich in één richting oriënteren en worden ze ondoorzichtig.

Deze unieke eigenschap maakt PDLC folie bijzonder geschikt voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan privacyglas voor kantoren of ziekenhuizen, waarbij met een simpele schakelaar de ruimte kan worden afgeschermd voor nieuwsgierige blikken. Daarnaast wordt PDLC folie ook veel gebruikt in vergaderruimtes of presentatiezalen, waar met één druk op de knop een scherm kan worden gecreëerd voor presentaties of videoconferenties.

Naast het bieden van privacy en flexibiliteit in ruimtes, heeft PDLC folie ook andere voordelen. Zo kan het helpen bij het verminderen van warmte, UV-straling en geluidsoverlast. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te installeren op bestaande glasoppervlakken.

Kortom, PDLC folie, ook wel bekend als klikfolie of PLDC folie, is een veelzijdige technologie die de mogelijkheid biedt om glasoppervlakken transparant of ondoorzichtig te maken met behulp van elektrische stroom. Met toepassingen in privacyglas en presentatieruimtes, biedt PDLC folie zowel functionaliteit als esthetiek in diverse omgevingen.

Contact

Heeft u vragen, of wilt u graag meer informatie over Klikfolie? Neem dan contact met ons op.
Bel ons op (0315) 377 600 of mail ons op info@klikfolie.nl
U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

De Hogenkamp 9
7071 EC  Ulft

Administratieve informatie
BTW nr. NL850589861B01
KvK 52769895

Stel een vraag

Delen

Privacystatement                 © Klikfolie